Droomvilla op Bali

www.villamangga.nl

 

Updated 30 September 2014

Praktische informatie

 

Klimaat: Bali heeft een tropisch regenwoud klimaat waarbij de temperatuur het hele jaar vrijwel constant is (22-33°C). In het binnenland in de bergen is het wat koeler en valt meer regen. April tot November zijn het droogst. In onze wintermaanden kan het meer regenen en waaien, vaak weer gevolgd door zonneschijn. De kust rondom de villa heeft de meeste zon-uren en heeft een vrij constante temperatuur van overdag 30C en ‘s nachts rond 25C.

 

Geloof: Ruim 90% van de Balinezen is Hindoeistisch. Er wordt 3x per dag een offer gebracht (o.a. bloemblaadjes en/of rijst) die u op de meest vreemde plaatsen zult aantreffen. Ook vinden er vele ceremonies plaats en ziet u prachtige Hindoe tempels. Ongeacht of u man of vrouw bent zult u soms een sarong moeten dragen als u een tempel bezoekt. Villa Mangga heeft 2 eigen tempeltjes in de tuin.

 

Geldzaken

10.000 IDR (Rupiah) =  ongeveer 0,70 euro. In Lovina en Seririt zijn geldautomaten (ATM).

 

Visum

Voor een verblijf korter dan 30 dagen koop u bij aankomst in Denpasar een ‘visa on arrival’ voor 30 USD of 25 euro. Het paspoort moet dan nog minstens 6 maanden geldig zijn en 2 lege tegenoverliggende bladzijden hebben.  

 

Boodschappen

In Seririt is een ochtendmarkt en supermarkt Hardy’s. Op de weg naar en in Lovina komt u meerdere kleine supermarkten tegen. In Singaraja is grote supermarkt Hardy’s/Carrefour. In ons eigen dorpje Kalianget is een heel klein winkeltje waar u o.a. biertjes kunt kopen.

 

Tijdsverschil: Op Bali is het 6 uur later dan bij ons. In de winter is het verschil 7 uur.

 

Electriciteit:

Stopcontacten zijn 220V, geschikt voor Nederlandse stekkers. Het net is wat instabieler dan wat we gewend zijn in Nederland en elektriciteit kan soms uitvallen.