Klimaat: 

Bali heeft een tropisch regenwoud klimaat waarbij de temperatuur het hele jaar vrijwel constant is (22-33°C). In het binnenland in de bergen is het wat koeler en valt meer regen. April tot November zijn het droogst. In onze wintermaanden kan het meer regenen en waaien, vaak weer gevolgd door zonneschijn. De kust rondom de villa heeft de meeste zon-uren en heeft een vrij constante temperatuur van overdag 30C en ‘s nachts rond 25C.

Geloof: 

Ruim 90% van de Balinezen is Hindoeistisch. Er wordt 3x per dag een offer gebracht (o.a. bloemblaadjes en/of rijst) die u op de meest vreemde plaatsen zult aantreffen. Ook vinden er vele ceremonies plaats en ziet u prachtige Hindoe tempels. Ongeacht of u man of vrouw bent zult u soms een sarong moeten dragen als u een tempel bezoekt. Villa Mangga heeft 2 eigen tempeltjes in de tuin die dagelijks gebruikt worden.

Geldzaken

10.000 IDR (Rupiah) =  ongeveer 0,60 euro  of gebruik voor de up-to-date valuta waarde de currency converter: www.xe.com. In Lovina en Seririt zijn geldautomaten (ATM). Credit cards worden alleen nog in grote winkelketens geaccepteerd. dus zorg dat u altijd contant geld op zak heeft.

Paspoort/Visum

Voor de meeste Europese landen is geen visa nodig. Paspoorten moeten nog tenminste 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Indonesie en minimaal 2 lege pagina’s voor de benodigde stempels.

Boodschappen

In Seririt is een ochtendmarkt en supermarkt Hardy’s. Op de weg naar en in Lovina komt u meerdere kleine supermarkten tegen. In Singaraja is grote supermarkt Hardy’s/Carrefour. In ons eigen dorpje Kalianget zijn een paar mini-winkeltjes die we graag wat support geven door er wat te kopen.

Tijdsverschil: 

Op Bali is het 6 uur later dan bij ons. In de winter is het verschil 7 uur.

 Electriciteit:

Stopcontacten zijn 220V, geschikt voor Nederlandse stekkers. Het net is wat instabieler dan wat we gewend zijn in Nederland en elektriciteit kan soms uitvallen.